Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@14:52:57 GMT

۷ کشور با شدیدترین میزان تغییرات جمعیتی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۳۰۷۳

ساعت 24 -بنا برمطالعه‌ای که به تازگی در نشریه پزشکی لنست منتشر شده سقوط نرخ زاد و ولد به این معناست که تقریبا تمام کشورهای دنیا تا پایان قرن حاضر با کاهش جمعیت روبرو خواهند شد. پدیده‌ای که این نشریه نسبت به تاثیرات "حیرت‌آور" آن بر جوامع هشدار داده است.این مطلب به ۷ کشوری که با شدیدترین میزان تغییرات جمعیتی روبه‌رو هستند می‌پردازد و اقدامات آن‌ها برای مبارزه با این پدیده را مورد بررسی قرار می‌دهد

.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژاپن

پژوهشگرانی که این مطالعه را انجام داده‌اند پیش‌بینی می‌کنند جمعیت ژاپن که در ۲۰۱۷ به بیشترین میزان خود یعنی ۱۲۸ میلیون نفر رسید، تا پایان قرن به کمتر از ۵۳ میلیون نفر تنزل می‌یابد و این یعنی جمعیت این کشور کمتر از نصف خواهد شد.ژاپن در حال حاضر پیرترین جمعیت دنیا و بیشترین تعداد افراد بالای ۱۰۰ سال را دارد. موضوعی که به نیروی کار این کشور لطمه زده و انتظار می‌رود این مشکل بدتر هم بشود.بنابر پیش‌بینی‌های رسمی، تا سال ۲۰۴۰ افراد سالخورده بیش از ۳۵ درصد جمعیت ژاپن را تشکیل خواهند داد.این موضوع در کنار نرخ پایین زاد و ولد در این کشور به معنای کاهش تعداد افرادی است که می‌توانند موقعیت‌های شغلی را پر کنند. در ژاپن هر زن در طول عمر خود به طور متوسط تنها ۱.۴ فرزند به دنیا می‌آورد.برای حفظ جمعیت حال حاضر جهان، کشورها به نرخ باروری ۲.۱ نیاز دارند.ژاپن که از گذشته نسبت به مهاجرت رویکردی محتاطانه داشته، در سال‌های اخیر قوانین خود در این زمینه را آسان‌تر کرده تا به حل این مشکل کمک کند. این در حالی است که گزارش‌های زیادی در رابطه با سوءاستفاده از نیروی کار مهاجر در این کشور منتشر شده است.

ایتالیا

مطالعه نشریه لنست پیش‌بینی می‌کند کاهش جمعیت ایتالیا هم بیش از نصف باشد و از ۶۱ میلیون نفر در ۲۰۱۷ به ۲۸ میلیون در پایان قرن برسد.جمعیت ایتالیا هم مثل ژاپن رو به پیری است و بنابر داده‌های بانک جهانی در ۲۰۱۹ بیش از ۲۳ درصد از مردم این کشور بالای ۶۵ سال بوده‌اند.در ۲۰۱۵، دولت ایتالیا به منظور بالا بردن نرخ زاد و ولد در این کشور، برنامه‌ای به اجرا درآورد که طبق آن به زوج‌ها به ازای به دنیا آوردن هر فرزند ۷۲۵ پوند پول پرداخت می‌شد.با این حال، ایتالیا همچنان از جمله کشورهایی است که پایین‌ترین نرخ زاد و ولد در اتحادیه اروپا را دارند.این کشور علاوه بر این نرخ مهاجرت بالایی هم دارد. طبق آمار رسمی در ۲۰۱۸، نزدیک به ۱۵۷ هزار ایتالیایی، کشور را ترک کرده‌اند

چین

چین در ۱۹۷۰ سیاست تک فرزندی جنجالی خود را با هدف کند کردن رشد جمعیت به بهترین شکل به اجرا گذاشت، آن هم در حالی‌که بسیاری نگران تاثیر این رویکرد بر طرح‌های مربوط به رشد اقتصادی کشور بودند. اما امروز، پر جمعیت‌ترین کشور دنیا به طور قابل ملاحظه‌ای با کاهش نرخ تولد روبروست.مطالعه نشریه لنست پیش‌بینی می‌کند جمعیت چین طی چهار سال آینده به بیشترین میزان خود یعنی ۱.۴ میلیارد می‌رسد و تا سال ۲۱۰۰ با کاهشی نزدیک به نصف به ۷۳۲ میلیون تنزل خواهد یافت.داده‌های رسمی نشان می‌دهند نرخ تولد در این کشور در ۲۰۱۹ به کمترین میزان خود در ۷۰ سال رسیده است

ایران

انتظار می‌رود ایران در پایان قرن حاضر شاید کاهش جمعیتی چشمگیری باشد.ایران بعد از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ با رشد بی‌سابقه جمعیت روبرو شد اما بعد از آن سیاست‌های کنترل جمعیت تاثیرگذاری در این کشور به اجرا درآمد.ماه گذشته وزیر بهداشت این کشور در رابطه با کاهش نرخ سالانه رشد جمعیت به زیر یک درصد هشدار داد و گفت اگر هیچ اقدامی در این باره صورت نگیرد، ایران در ۳۰ سال آینده به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد.به گزارش خبرگزاری ایرنا، نرخ ازدواج و بچه‌دار شدن در چهارچوب ازدواج در ایران به دلیل مشکلات اقتصادی رو به کاهش است.

برزیل

برزیل در ۴۰ سال گذشته با کاهش چشمگیر نرخ زاد و ولد روبرو بوده است. طبق تازه‌ترین تخمین‌ها، نرخ زاد و ولد در این کشور از ۶.۳ فرزند به ازای هر زن در ۱۹۶۰ به ۱.۷ در سال‌های اخیر رسیده است.دامارس آلوز، وزیر زنان، خانواده و حقوق بشر برزیل در یک کنفرانس در رابطه با جلوگیری از بارداری در سنین نوجوانی حرف می‌زند.در حالی که نرخ کلی تولد در برزیل روندی نزولی دارد ، این کشور سخت در تلاش است جلوی رشد میزان بارداری در سنین نوجوانی را بگیرد و به همین منظور کمپینی به نام "اول نوجوانی، بعد بارداری" راه انداخته است.

هند

مطالعه جدید نشریه لنست همچنین پیش‌بینی می‌کند هند تا سال ۲۱۰۰ جای چین را به عنوان پر جمعیت‌ترین کشور دنیا بگیرد.این در حالی است که به گفته پژوهشگران انتظار می‌رود جمعیت این کشور از ۱.۳ میلیارد نفر در ۲۰۱۷ به کمتر از ۱.۱ میلیارد در پایان قرن برسد.

نرخ تولد در این کشور هم از ۵.۹۱ در ۱۹۶۰ به ۲.۲۴ در حال حاضر رسیده است.در حالی که سایر کشورها برای افزایش نرخ زاد و ولد تلاش می‌کنند، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند از مردم خواسته خانواده‌های کوچک‌تری داشته باشند.

نیجریه

نیجریه و سایر کشورهای آفریقایی اما در مسیر عکس روند کاهش جمعیت قدم برمی‌دارند.بنابر مطالعه نشریه لنست، انتظار می‌رود جمعیت در کشورهای آفریقای سیاه تا سال ۲۱۰۰ سه برابر شود و به سه میلیارد نفر برسدبه گفته این مطالعه نیجریه با ۷۹۱ میلیون نفر جمعیت به دومین کشور پر ‌جمعیت‌ جهان تبدیل خواهد شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ولد در این کشور انتظار می رود نرخ زاد و ولد زاد و ولد پیش بینی کاهش جمعیت میلیون نفر پایان قرن تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۳۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • توضیحات استاندار تهران درباره تشکیل دو استان غربی و شرقی در تهران
  • استاندارتهران جزئیات تشکیل استانهای تهران شرقی وغربی را تشریح کرد
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است