Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:21:18 GMT

گاردین:کاهش جمعیت در آسیا تهدیدی جهانی است

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۶۲۲۶

گاردین:کاهش جمعیت در آسیا تهدیدی جهانی است

به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری انگلیس اضافه کرد ، داده های سرشماری در چین زنگ خطری برای رهبران این کشور است. سالهاست .در چین افراد مسن  علاوه بر اینکه باعث کاهش رشد اقتصادی می شود، موجب بروز مشکلات اجتماعی و سیاسی نیز خواهند شد.

با این وجود، تنها چین شاهد این اتفاق ناگوار نیست بلکه بیشتر کشورهای شرق آسیا، حتی کشورهایی که قوانین کنترل جمعیت مانند سیاست های تک فرزندی یا دو فرزندی موجود در چین را ندارند نیز گرفتار چنین مخمصه ای هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برپایه این گزارش ،روند کند کردن رشد جمعیت و در برخی موارد حتی کاهش جمعیت تنها برای کشورهای این منطقه اهمیت ندارد بلکه بر روی جهان تاثیر خواهد گذاشت. چرا که اقتصاددانان به شرق آسیا به عنوان بزرگترین منبع پتانسیل رشد جمعیت پس از دوران کرونا چشم دوخته اند. 

به گفته « اندرو ماسون » اقتصاددان جمعیت دانشگاه هاوایی، زاد و ولد در آسیای شرقی بسیار کمتر از دیگر کشورها در سراسر جهان است و این موضوع منجر به کاهش چشمگیر جمعیت، استانداردهای زندگی پایین تر، رشد ناخالص داخلی آهسته تر و چالش های جدی مالی خواهد شد. 

براساس اطلاعات سرشماری اخیر چین، رشد جمعیت در این کشور به کمترین میزان خود در دهه های اخیر رسیده است. گروهای سنی بالای ۶۵ سال با سرعت بیشتری از گروه های سنی  ۰ تا ۱۴ سال افزایش می‌یابند. چین در این موضوع تنها کشور منطقه نیست. در ژاپن کاهش تعداد تولدها در ۲۰۲۰ به رکوردی جدیدی رسیده است. در کره جنوبی نیز طی سال گذشته رشد جمعیت شروع به کاهش کرده است. 

در سال های اخیر دولت‌ها با اتخاذ سیاست هایی به ترغیب مردم برای افزایش جمعیت پرداخته اند . در ژاپن و کره جنوبی دولت کمک هزینه هایی برای فرزندآوری خانواده ها در نظر گرفته است و چین نیز  از سال ۲۰۱۵ قانون تک فرزندی را به دو فرزند تغییر داده است. 

با این حال به گفته «وانگ فنگ » یکی از کارشناسان این حوزه،برای اتخاذ سیاست هایی از این دست دیر شده است. برای مثال در چین می بایست از مدتی قبل سیاست کنترل جمعیت کنار گذاشته می شد.  او بر این باور است که این سیاست ها دیگر منسوخ شده اند و چیزی که چین در حال حاضر نیاز دارد چنین سیاست های دولتی نیست بلکه جامعه ای بهتر و عادلانه تر است. 

وی همچنین خاطر نشان کرد دلایل متعددی برای مسئله غامض جمعیت در شرق آسیا وجود دارد. برای مثال فقدان برابری جنسی در این کشورها، به گونه ای که زنان هنوز نقش های سنتی خود  از جمله خانه داری و مادری را بازی می کنند و این تغییرات یک شبه اتفاق نخواهد افتاد. 

برچسب‌ها کره‌ جنوبی ژاپن چین آسیای شرقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کره جنوبی ژاپن چین کره جنوبی ژاپن چین آسیای شرقی اخبار کنکور رشد جمعیت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد

حنان حسن بلخی نماینده سازمان جهانی بهداشت در دیدار هیات بلندپایه مشترک سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، با «امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان گفت: در حال کار روی طرحی برای ایجاد دیالوگ در حوزه بهداشت بین دولت‌های افغانستان و پاکستان هستیم.

این هیئت افزود: «بنیاد بیل گیتس» ۱۵ میلیون دلار برای امور بنیادی در حوزه بهداشت افغانستان و ۵۰۰ میلیون دلار برای ریشه‌کنی بیماری فلج اطفال در پاکستان و افغانستان اختصاص داده است.

متقی در این دیدار تأکید کرد: بهداشت، آموزش، کمک‌های بشردوستانه و مسائل اقتصادی نباید با سیاست گره بخورند.

وی گفت موضوع بیماری فلج اطفال یک موضوع کاملاً انسانی است.

پیش از این این هیات با قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه طالبان دیدار و گفتگو کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • جمعیت ایران ۲۰ سال بعد چند نفر می‌شود؟
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت